My First Terrarium | CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IN SCIENCE OF UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » My First Terrarium

My First Terrarium

Terrarium merupakan satu seni menanam pokok hiasan dalam bekas-bekas kecil lutsinar seperti balang- balang kaca dan plastik.

Kita pernah lihat terrarium di kedai namun tidak pernah terfikir bagaimana cara penghasilannya. Apa bahan utama dan teknik untuk membuatkan ia kelihatan menarik dan senag untuk di jaga.

Terrarium 2

Kursus DIY : Terrarium di pusat Asasi baru-baru ini banyak membuka minda staf terlibat. Terima kasih kepada En. Zaidi dan Pn. Mahani yang banyak memberikan tips tentang bagaimana membuat dan menjaga terrarium.

Pelbagai jenis terrarium telah dihasilkan sepanjang kursus tersebut. Bagi yang berminat anda boleh berhubung dengan kami untuk dapatkan terrarium dengan kos yang mampu milik.

Date of Input: 11/05/2017 | Updated: 18/11/2019 | hasniah

SXDcXAL~