Retort Berbuka Puasa Dan Sahur Sumbangan Surau Al Ansar | CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IN SCIENCE OF UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » Retort Berbuka Puasa dan Sahur Sumbangan Surau Al Ansar

Retort Berbuka Puasa dan Sahur Sumbangan Surau Al Ansar

16 Mac 2024, telah berlangsung Majlis Serahan Sumbangan Program Ramadhan Surau Al Ansar (IFTAR/SAHUR buat Pelajar B40 /ASNAF di UKM/UPM). Penyerahan Retort (Ready To Eat’ ) ini telah dilaksanakan oleh pengerusi Surau Al-Ansar dan para sukarelawan surau tersebut.

Sebanyak 120 pack makanan telah diserahkan pada hari tersebut dan untuk majlis simbolik penyerahan, seramai 40 orang pelajar ASPer telah turun untuk menerima retort tersebut. Lebihan telah diedarkan di pejabat ASPutra pada hari isnin jam 10.00pagi.

Antara objektif infak retort ini adalah;

Makanan secara ‘Retort’ – Ready To Eat’ ini boleh  :

Menggantikan makanan ringan seperti maggie . Retort (nasi dan lauk) boleh dimakan  terus atau direndam dengan air panas.

Pelajar tidak perlu keluar lewat malam/awal pagi untuk bersahur sesuai untuk dimakan bila-bila masa sahaja.

Date of Input: 20/03/2024 | Updated: 20/03/2024 | hasniah

SXEbRAM~