SUKRA 18 PENUH KECERIAAN | PUSAT ASASI SAINS UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» BERITA » SUKRA 18 PENUH KECERIAAN

SUKRA 18 PENUH KECERIAAN

SUKRA atau Sukan Rakyat merukakan aktiviti pengerah hubungan silaturahim di antara pelajar dan pensyarah Pusat Asasi Sains Pertanian. Kenapa ia menjadi acara tahunan ini lah sebab nya...

Pelbagai acara telah dipertandingkan seperti Dam Aji, Terompah Gergasi, Lari Dalam Guni, Lari Ikat Kaki, Galah Panjang, Sorakan Kampung, Baling Selipar dan banyak lagi.

Tidak seperti kejohanan lain yang target utama adalah kemenangan. Bagi sukra lebih banyak gelak ketawa yang didengari walaupun penat. Paling hebat group staf yang memang tidak cukup stamina. Main asal boleh mengharapkan tamat masa.

Apa pun tahniah kepada yang menang dan usaha lagi untuk tahun hadapan. Tidak dilupakan tahniah juga kepada urusetian yang bertungkus-lumus memastikan kejohanan berjalan lancar.

Tarikh Input: 09/04/2018 | Kemaskini: 18/11/2019 | hasniah

SXETRAq~