Audit Kendiri EKSA ASPutra 2024 | CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IN SCIENCE OF UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » Audit Kendiri EKSA ASPutra 2024

Audit Kendiri EKSA ASPutra 2024

18 Jan 2024, telah berlangsung Audit Kendiri ASPutra mulai jam 9pagi hingga 1.00petang. Sesi audit telah dilaksanakan oleh 2 orang juru audit iaitu ;Pn. Maznur Nazila Moin dan Pn. Sabariah Nik.

Bermula dengan pembukaan audit oleh Tn. Hj. Mat Razi Abdullah pada jam 9pagi dan diteruskan dengan sesi audit mengikut lokasi Zon EKSA serta persekitaran ASPutra. Bagi memudahkan sesi pengauditan pihak ASPutra telah menugaskan dua orang pengiring iaitu Pn. Nazariah Abdullah (Setiausaha EKSA ASPutra) dan Pn. Noorliana Sulaiman (Ketua Zon EKSA Makmal).

Hasil audit kali ini mendapati beberapa kelebihan dan kekuatan yang perlu diberi perhatian oleh semua staf ASPutra. Antaranya adalah komitmen, aktiviti , kreativiti dan kebersihan serta keseragaman. Namun beberapa kriteria juga perlu ditambah baik seperti di lokasi-lokasi khas perlu diseragam kan dari segi label, kawalan dan kaedah operasi bagi memudahkan pengganti apabila PYB lokasi bercuti atau tiada.

Tahniah diucapkan kepada semua staf ASPutra di atas komitmen yang sangat baik ke arah pelaksanaan pembudayaan EKSA. Terima kasih juga diucapkan kepada juru audit bertugas yang telah bertungkus lumus mengaudit ASPutra.

Disediakan oleh:
Hasniah Hamid