Fire Drill Penutup Tahun 2017 | CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IN SCIENCE OF UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » Fire Drill Penutup Tahun 2017

Fire Drill Penutup Tahun 2017

30 Disember 2017, bertempat di Pusat Asasi 1 UPM telah berlangsung latihan kebakaran "Fire Drill" dan latihan menyelamat.

Aktiviti tahunan ini memberi impak yang sangat penting kepada semua staf dan pelajar tentang aspek keselamatan dan tindakan yang perlu dilaksanakan ketika kecemasan terutama sewaktu kebakaran.

Dengan adanya latihan secara berterusan akan memberi kemahiran kepada pasukan ERT untuk bertindak sewaktu kecemasan. Bukan sahaja di tempat kerja malah mereka juga boleh membantu sekiranya berlaku kecemasan di mana sahaja lokasi mereka berada. Bantuan awal mungkin boleh menyelamatkan keadaan.

Date of Input: 03/01/2018 | Updated: 18/11/2019 | hasniah

SXDdKAQ~